Raňajky: ovsené vločky so sušeným ovocím
Ovos je cenným zdrojom vlákniny, rovnako ako populárny dietetický nízkokalorický výrobok. Pri príprave chutnej ovsenej kaše so sušeným ovocím budete potrebovať nasledujúce zložky: ovsené vločky – 250 g; vodu alebo kokosové mlieko – 300 – 400 ml; sušené ovocie – 100 g; soľ – na chuť. Zaliať ovsené vločky kokosovým mliekom alebo vodou. Nastavte na stredný oheň. Nakoniec pridajte sušené ovocie. Čas prípravy je 5-7 minút.
Desiata: ovocný šalát
Ovocný šalát môže byť skvelým ľahkým občerstvením medzi raňajkami a obedom. Vykonajte nasledujúce: banán – 1 kus; jablko – ½ ks; hruška – ½ ks; kiwi – 1ks. Nakrájajte ovocie na malé kúsky. Dôkladne premiešajte. Ak je to žiaduce, môžete pridať lyžicu medu. Trvanie prípravy – 10 minút.
Obed: červená polievka
Je celkom ľahké variť červenú repu. Zloženie: repa ; cibuľa – 1 ks; mrkva – 2 kusy; pór – ½ ks; zeler – 1 ks; soľ – na chuť. Vopred pripravte zeleninu na cibuľke a neskôr pridajte zbytok – zalejte vodou. Trvanie prípravy – 30 minút.
Popoludňajšie občerstvenie: tvaroh s banánom
Tvaroh s banánom – jednoduchá možnosť občerstvenia, na prípravu ktorého budete potrebovať: nízkotučný tvaroh – 250 g; kyslú smotana 1% tuku – 2 lyžice; banán – 1 ks. Banán nakrájajte na malé plátky. Nakrájajte tvaroh a pridajte kyslú smotanu. Zamiešame. Čas prípravy – 10-15 minút.
Večera: pohánková kaša so zeleninou
Pohánka obsahuje veľa užitočných látok vrátane železa, takže večera s týmto produktom bude skvelý koniec dňa. Zloženie: červené fazule – 100 g; pohánkové krúpy – 200 g; mrkva – 1 kus; cibuľa – 1 ks; brokolica – 100 g; soľ – na chuť. Čas prípravy – 20-30 minút.
V tomto článku ste sa dozvedeli, čo môže nahradiť mäso a ryby počas stravovania, zoznámili ste sa s užitočnými a chutnými receptami, z ktorých si môžete vytvoriť menu pre každý deň a celý týždeň. Bon appetit! Ak Vás zaujala téma,, vyskúšajte aj tieto tipy.