O technike


Technický pokrok a jeho výdobytky nám poskytujú množstvo zariadení, ktoré nám v značnom rozsahu uľahčujú náš život. Ak v myšlienkach pôjdete do dávnej minulosti a preskúmate život našich predkov, uvedomíte si o koľko šla doba za posledných niekoľko desať rokov dopredu. Život bez automobilových prostriedkov, práčky, vysávača či toalety si už mnohí z nás nedokážu vôbec predstaviť. Niekedy to však bolo možné a bolo to považované za štandard. Internet vytvoril veľké boom v možnostiach týkajúcich sa trávenia voľného času, ale aj v oblasti vzdelávania, nakupovania či pracovných príležitostí, ktoré sú vykonávané výhradne na počítači alebo počítač je ich nevyhnutnou súčasťou.

počítače na dosah

Mobily a tablety s mnohými funkciami a možnosťou stiahnutia mnohých aplikácií nám sprostredkovávajú množstvo informácií. Inteligentné hodinky, ktoré nám vedia zmerať tlak, pulz, teplotu, patria k ďalším výdobytkom dnešnej modernej doby. Až to mnohokrát bežným jednotlivcom nejde celkom do hlavy, ako je možné zostrojiť takéto stroje či prístroje, ktoré sú tak inteligentné, nápomocné a funkčné. Zoberte si to tak, že niekedy sa stavali pyramídy a dodnes nie je celkom jednoznačné, ako toho ľudia boli schopní v dávnych dobách bez dnešnej technológie a dostupných technických zariadení.

bez techniky to jednoducho nejde

Prehrávanie hudby, premietanie filmov bez ktorých by nebolo o zábavu daždivých dní postarané. Ich vytvorenie je tiež umením svojho druhu a ich sprostredkovanie druhým. Môžeme byť vďační za to, čo máme, využívať techniku do tej miery, aby sme neboli jej otrokom, ale aby nám bola na osoh a slúžila, tak ako má, podľa našich predstáv a očakávaní. Nie sme predurčení na to, aby sme hodiny strávili pri počítači prezeraním článkov a videií, ktoré nie sú potrebné pre naše ďalšie smerovanie a zbytočne nás oberajú o náš drahocenný čas. O čas, ktorý môžeme stále vyžiť zmysluplne, plnohodnotnou prácou alebo príjemným oddychom v prírode.